Бойко Борисов: Малката Тухла да напусне парламента

Ако си в ГЕРБ, трябва да си в ГЕРБ, отсече лидерът на партията

Най-правилно и морално е депутатът Даниел Георгиев, известен като Малката Тухла, да напусне Народното събрание, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти тази вечер в Хасково.

В рамките на един ден Даниел Георгиев взе решение да напусне парламентарната група на ГЕРБ, след което се отказа. Така драмата с напускането на седми депутат от партията на Борисов държеше в напрежение целия ден ББЦ и ГЕРБ. Очакваше се Георгиев да бъде петият независим народен представител.После пък се яви на сцената на  бургаската опера на митинг на партия "България без цензура", за да поздрави лидера  й Николай Бареков. 

"Ако има грам истина в думите му, че той е член на ГЕРБ - най-правилното и моралното от негова страна в този момент, след като натвори всичките тези глупости, е да си подаде молбата и да напусне парламента. Не го ли направи - да става независим, да отива където иска", каза Борисов. "Ако си в ГЕРБ, трябва да си в ГЕРБ. Ако не си - по-добре отивай там, където имаш интереси, и въобще не искам да коментирам какви биха били мотивите му да е там. Но това шикалкавене уронва престижа на ГЕРБ и на мен ми е изключително обидно. На мен такива хора не ми трябват в ГЕРБ", добави лидерът на партията. По-рано днес Томислав Дончев - народен представител и водач на листата на ГЕРБ с кандидати за евродепутати, също коментира в Хасково поведението на своя колега Даниел Георгиев. Според него това е изключително лош сигнал за политиците изобщо и затова хората нямали доверие в Народното събрание като институция.

"Тук същественият въпрос за мен е не какво прави този млад мъж в момента, а какво прави при нас", отбеляза Дончев.