М.Андреев: Станишев бърка втори път с ДПС, значи е глупак

Станишев беше длъжен да направи това изявление, за да спечели електората, смята Румяна Бъчварова

С изказването си в Кърджали, че коалицията им с ДПС им носи негативи, лидерът на БСП се излага. Такива изявления направи през 2009, а когато един политик бърка на същото място втори път – той е глупак. Така коментира изявлението на Сергей Станишев в Кърджали, който е водач на листата на БСП за Европейските избори.

Той изрази хипотезата, че мястото на ДПС в тази коалиция не е изключено да заема “един нов политически играч, който днес прави не политика, а шоу – това е България без цензура.

Нищо чудно, ако ББЦ премине прага на евроизборите, в едни следващи национални избори да бъдат желания играч от БСП, а ДПС – да замени Атака, тоест, да крепи кворума, за да не дразни електората. За Николай Бареков няма да е проблем да се коалира с БСП, той вече заговори за връщането на България като “народната република”, а партията си обяви за “работническа”, изтъкна още бившият син депутат.

Според Румяна Бъчварова от ГЕРБ изявлението на Сергей Станишев не е нищо повече от един апел към електората да гласуват за социалистите на евроизборите.

От изявлението на Сергей Станишев в Кърджали аз лично не разбрах има ли коалиция между БСП и ДПС или няма. Освен това заявката му за това, че не обича задкулисните договорки, правейки аналогия с пиенето на кафе, също не беше уместно, тъй като в това да пиеш кафе на открито също няма нищо задкулисно. Просто Станишев беше длъжен да направи подобно изявление, с което искаше да каже на електората – ние можем да управляваме и сами, затова гласувайте за нас, посочи Бъчварова.