Станишев брани Пеевски: Създават истерия около номинацията му за едвродепутат

Според него наминацията му е въпрос на вътрешна процедура

Пак се създава опит за истерия. С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев коментира в Бургас номинацията от ДПС на Делян Пеевски за евродепутат и реакциите срещу нея и допълни, че всичко е в ръцете на гражданите.

"Някои хора, които много приказват, защо не им беше проблем, че България беше представлявана от Борисов, от един сикаджия, а Слави Бинев като беше евродепутат", попита червеният лидер.

Станишев заяви, че това кой да бъде номиниран е въпрос на вътрешнопартийна процедура и призова всички, които открито негодуват срещу номинацията на Пеевски, да се успокоят.

На въпрос за скандала от последните дни с личните данни при партийните подписки, Станишев лаконично попита „И аз ли съм там?". Той уточни, че неговите данни лесно могат да бъдат намерени, „моите телефони циркулираха по едно време".

"В България всичко е недостатъчно подредено, очевидно комисията трябва да си свърши по-добре работата, ако е необходимо, да се променя законът. Но по всичко личи, че има политически сили, които злоупотребяват с лични данни", смята лидерът на левицата.

Станишев съобщи още, че новият закон за МВР през май ще бъде в пленарна зала за второ четене, за да се приеме възможно най-скоро. Той припомни, че БСП е поела ясен ангажимент за този закон, тъй като той дава правила за кариерно развитие в системата, разделяне на политическото и националното ръководство на Министерството на вътрешните работи и заплащането на извънредния труд на полицаите и техните социални придобивки.

Станишев бе запитан и за увеличенията на заплатите в системата. Той отговори, че те са вече факт и че за първи път от четири години има ясна политика, която оценява труда на полицаите.