​Олигархът Банев: Да изметем партиите от парламента!

За мен всички партии да бъдат изметени от парламента. Защото той е заприличал на детска градина, в които постоянно ставаме свидетели на скандали и панаири. Това обяви в студиото на Би Ти Ви скандалния бизнесмен Николай Бонев.

Повод за гнева му е обстоятелство, че само преди ден той се оплака в ефира на една телевизиите, че Партията на комунистите в България е откраднала личните му данни и вече неговото ЕГН и подпис фигурират в неин списък за регистрация в ЦИК, която е задължителна, за да участва в изборите.

Бизнесменът бе категоричен, че никога не е подкрепял тази политическа формация, още по-малко да е слагал подписа си под какъвто и да е списък.

Николай Банев изтъкна още, че от доста години у нас има престъпна симбиоза между партиите и бизнеса. Това е недопустимо за една демократична държава, за каквато претендира България. Вероятно това е и причината олигархът да подкрепи съпругата си Евгения, която ще се кандидатира като солов играч за Европейските избори. По нейните думи като евродепутат тя ще работи за интересите на българския бизнес, който през последните години е притиснат в ъгъла.