Лъчезар Иванов: Бъдещето на сина ми е заложено на карта

След като се е случило, значи и аз нося отговорност, посочи политикът от ГЕРБ, чиито син бе арестуван по подозрение на грабеж на бензиностанция

"Не искам да се оправдавам. След като се е случило, значи и аз нося отговорност. Вина имам както аз, така и неговата бивша майка". Това сподели депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов в ефира на Би Ти Ви. Повод за думите му стана инцидентът преди една седмица, когато синът му Георги бе задържан в подозрение за кражба от бензиностанция "ОМВ" на столичния булевард "Цариградско шосе".

"Когато разбрах за случилото се, бях в шок. Полицаите не можаха да го открият на посочените адреси и затова аз се заех с търсенето. Той беше при един приятел и не знаеше какво да прави. В крайна сметка го намерих и го придружих с адвокат в полицията", сподели Иванов.

"Пред мен той не е признал да е извършил подобно престъпление. Не мога да дам категоричен отговор - виновен ли е или не. Нека предварително не се правят присъди. Освен това, той все още е непълнолетен", допълни политикът.

По негови думи, бъдещето на 17-годишния Георги е заложено на карта.

"Той вече е белязан. Всичко, което зависи от мен, като възможности, съм го направил. Бих искал да отбележа и, че не е много добър атестат на някои журналисти да украсяват подобни истории", завърши Лъчезар Иванов.