Ген.Атанасов: Властта в тайни договорки, пуска бежанци нелегално

Кризата с бежанците в България предстои. Тя ще избухне със страшна сила до Нова година. Ако до сега се влезли над 5 000 чужденци, които търсят убежище, то до Нова година те ще надхвърлят 10 000. Държавата не може да се справи и на границите ни цари хаос. Това обяви по БНТ бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.

Според него правителството и премиерът носят персонална отговорност за създалия се проблем. Атанасов подозира, че има тайни договорки, които правителството е поела зад гърба на българския народ, да пусна в страната бежанци. 

Тези хора влизат нелегално на нашата територия, по кози пътеки и тайни пътища. Защо официално не минават през гранично-пропусквателните пунктове. С тази тактика правителството насърчава каналджийството, посочи генералът. 

Според Атанасов най-опасното е, че има информационно затъмнение и обществото реално не знае какво се случва. Той припомни, че по време на косовската криза тогавашният премиер Иван Костов не само всеки ден е давал отчет в парламента, но и отказа на съюзните България да приеме бежанци, заради тежките проблеми, които има самата държава. Атанасов обвини премиера Орешарски, че се крие и заблуждава обществото. Според него това правителство няма капацитета да се справи с нито един проблем в държавата и трябва да си ходи.

Бившият шеф на контраразузнаването постави и друг важен проблем. Според него българите са излъгани, че в страната ни влизат сирийски бежанци. Над 40% от емигрантите били алжирци и от други африкански държави, а това създава реална опасност за инфилтриране на терористи, които сериозна застрашават националната ни сигурност.