Ген. Атанасов: Хипернаглост – офицер от 3-ти отдел на ДС поема архивите

Последната червена метла в държавната администрация предизвика бурни политически коментари срещу провежданата от Орешарски политика да реабилитира агенти на ДС.

„Назначават Иван Комитски за шеф на държавна агенция "Архиви"!!! Реставрацията на апарата на Държавна сигурност върви с пълна сила по време на ваканцуването”, коментира бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов. Той е категоричен, че да назначиш на върха на архивите офицер от 3-ти самостоятелен отдел на ДС и /NB/, протеже на видния началник на този отдел - ген. Нанка Серкеджиева е архинаглост.

„Позволявам си да припомня! Според наставлението на Политбюро на ЦК на БКП за работата на ПГУ-ДС - "за офицери в ДС да се назначават синове и дъщери на българския народ БЕЗПРЕДЕЛНО верни на Българската комунистическа партия и дружбата със Съветския съюз", добавя още политикът от ДСБ.

Един от основателите на СДС Петко Симеонов също е категоричен, че тази смяна е абсурдна. „Доц. д-р Мартин Иванов беше голяма сполука за Архивите. Рядко компетентен, работеше с размах. Странни хора ни управляват сега. Разбира се: Оставка!”, настоява Симеонов.