Каракачанов: Не искаме Атака в ново обединение на патриотите

При едно бъдещо обединение на националистическите партии Атака не може да участва в него. Тя е част от сегашното провалено управление, а на миналите избори, въпреки постигнатите договорки, в последния момент се извъртяха и се отказаха без обяснения от общи действия. Това посочи по БНТ почетният лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

Той обаче е категоричен, че от есента предстои обединение на патриотичните формации. Каракачанов посочи, че голямата трагедия на България е, че 23 години няма национална идея, национална кауза и доктрина.

Само за последната година сме намалели с 45 000 души. В момента сме 6.5 млн. , а ако продължават така демографската криза след 20 години българите ще бъдат малцинство в тази държава, предупреди Каракачанов.

Той предупреди още, че сега БСП заиграва с референдума за Софийска вода, но това е инициатива на ВМРО започната още преди една година, а сега социалистите го използват като повод, за да атакуват ГЕРБ.

Тези хора решават винаги през политическите си сметки всичко, но никога не мислят за националните интереси, категоричен е патриотът.