Груба полицайка оздравя, след като облече тениска на БСП?

Скандалната полицайка Анна Витанова, която на 23 юли участва в погрома над протестиращите пред парламента е разпозната сред групата на младите социалисти, изкачили се на връх Бузлуджа.

За това съобщава на страницата си във Фейсбук групата „Не гледам ТВ7 и NEWS7 заради Бареков”. Витанова, която преди дни се показваше по медиите с превързана ръка и твърдеше, че е ранена оздравя, след като облече червена тениска на БСП и се изкачи на свещения за социалистите връх, коментират с ирония в социалната мрежа.

Младата социалистка на снимката наистина много прилича на скандалната софийска полицайка, и това се оказа достатъчен повод за гражданския гняв.

Във Фейсбук десетки граждани, участвали на протестите свидетелстваха, че Витанов е била сред агресивните полицаи, използвала е спрей за мечки и електрошок срещу гражданите, а нейни колеги са се опитвали да я усмирят. Твърди се още, че грубата полицайка е работила и като охрана на червената секира Мая Манолова. Протестиращи питат какво прави Витанова на партийни събори, след като МВР е деполитизирано.