Буруджиева: Протестиращите са неинтелигентни, представители на престъпния свят

Днес е ден за чистите и святите в политиката, ден на рождението на Апостола. И затова искам да се обърна към всички протестиращи да си дават сметка за това как да бъдат използвани. Част от лицата навън нито са симпатични, нито са интелигентни. Коментарът направи депутатът от левицата Татяна Буруджиева.

 

Вживявайки се в ролята на съдник, политоложката припозна в протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски провокатори от предишни митинги и представители от сенчестия и престъпен свят. 

В момента се плащат автобуси, защото сутринта нямаше силно гражданско присъствие, каквото беше желанието в интернет. Не се сбъдна и разпространено от всички медии - да не се допуснат народните представители до парламента, докато не падне правителството. Това не се случи със силите на желаещите искрено и откровено да протестират, подчерта още Буруджиева.

По отношение на сирената, която съпроводи протеста, народната представителка посочи, че има закон, според който тя може да се употребява и добави:„Всеки, който я надува в момента, дава ли си сметка, че утре, ако стане нещо и тази сирена завие и никой не излезе, защото си мисли, че това са поредните протестиращи, какво би могло да се случи в България".