Кутев: Едва възпираме контрапротести, ДПС може да извади хиляди

БСП предприеха истинска медийна атака по всички новинарски сутрешни блокове в телевизиите.

 

Мая Манолова, Корнелия Нинова, Антон Кутев и Атанас Мерджанов се опитват да убедят гражданите на Бълария, че някакви корпоративни интереси изкарали вчера пред парламента протестиращите граждани. Те обаче имали твърдо поети свои ангажименти към избирателите и затова не можели да се откажат да работят. 

От ДПС пък обявиха, че временно спират участието на техни представители по медиите, вероятно по нареждане на почетния им председател Ахмед Доган.

Най-верният съратник на Станишев Антон Кутев обясни по БНТ, че в действителност в страната зреели сериозни контрапротести. Той се похвали, че лично възпирал свои симпатизанти да организират такива протести. 

Кутев бе категоричен, че гражданското недоволство в страната, което иска оставката на НС и правителството е купено, като за всеки протестиращ се плаща по 20-50 лева. Тези приказки чувал от таксиджии и случайно минувачи. В същото време  според него медиите не отразили контрапротест от 300 души в Стара Загора.

Кутев стигна и по-далече, като заплаши, че дори може да се стигне до етнически протести и до етнически конфликт. В Силистра, например, вече протестирали преди да е избран областен управител, а в БСП се питали, ако той е турчин – какво ще се случи тогава. 

ДПС могат да извадят хиляди на улиците, предупреди още червеният депутат, опитвайки се да все страх сред хората.