​Гамизов: Любовта между Путин и Ердоган е крайно опасна за България, всеки от тях иска нашата смърт

САЩ са много гоям длъжник на Родината ни, ние им дадохме всичко, а те малко

БСП и русофилите са политически шизофреници от край време

Страхувайте се не от войската на режима в Москва, а от диверсантите му в българската икономика и политика, казва пред Faktor.bg анализаторът и лидер на Гражданска лига на България

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Гамизов, напоследък натрапчиво ни плашат колко опасно е да не дразним Русия, защото можем да се окажем във война с нея, но реално Русия не води ли срещу нас така наречената хибридна война?

- Русия на Путин е враг на България и българската държавност. Като най-слабо място в ЕС и НАТО, България е подложена на систематична руска агресия с класически методи за подготовка за водене на война – деморализация на обществото чрез медийна пропаганда през контролирани и финансирани медийни канали, дезинтегриране на държавната дейност чрез агентурен апарат в службите за сигурност и ключови държавни институции, насърчаване на корупцията и подкрепа за организираната корпоративна престъпност в публичните услуги, дестабилизация на банковата система, намаляване до практическа нула на отбранителните възможности на държавата, насърчаване на потенциални етнически конфликти, създаване на обществена атмосфера на бенадеждност и обреченост, както и лъжи с митологизиране за специални закрилнически отношения в исторически план с Русия. Към това прибавете и разузнавателно-диверсионни действия в някои западни посолства в София, които са изцяло потънали в информационна дезинформация от активизираната двойна агентура на руснаците в българските служби за сигурност.

- Военният министър Ненчев твърди, че внушенията, че България се готви за война идват от Русия, руските медии водят ненавистна пропаганда срещу българите, а нашите медии мълчат за това, какъв е замисълът, какво цели тази конспирация?

- Отговорих на този въпрос. Твърде много платени или по сърце предатели на българската национална кауза има в българските медии. В други държави тези хора щяха да са арестувани, а медиите затворени за противодържавна дейност. Съжалявам, но демокрацията не е акт на самоубийство, а спазване на норми, правила и закони. Шпионството, вредителството и диверсията е криминализирано в България.

- Как да обясним шизофреничното поведение на БСП – хем да сме с НАТО и Европа, хем лоша дума да не обелваме за режима в Кремъл и Путин?

- Те са политически шизофреници от край време! Няма какво да обясняваме, а само фактите са важни. Нека ги изброим: БСП е лява партия на бедните хора, но с най-много милионери в нея и милионерите в България са свързани основно с нея. БСП е демократична партия, но подкрепя диктатурата на Путин. БСП е против насилието, но официално е наследник на терористична организация и никога не се отричала от това. Няма нужда от нищо друго да се казва.

- Вие сте недоверчив и към САЩ по отношение на украинската криза, защо?

- Аз имам пълно доверие в двете камери на конгреса на САЩ, който Слава Богу вече е контролират от републиканците и никакво доверие нямам на администрацията на този ултралевичар и объркан човек Барак Обама, който доведе цялата световна система за сигурност до пълна катастрофа. Нека да не забравяме, че първо съм българин и европеец, а после като всеки български гражданин съюзник на САЩ. Всеки с интересите си. САЩ са длъжник на България за последните 25 години. Много голям длъжник. Ние им дадохме всичко, а те малко. И причината е, че в по-голямата част от това време САЩ бяха управлявани от демократи, а българските комунисти от близкото минало и настояще доминират отношенията със САЩ.

- Каква трябва да бъде българската позиция?

- Реализъм и преследване на интереси. ЕС ни е роднина, САЩ от лош приятел в последните години трябва да стане добър приятел без перверзно влечение към мръсотии с комунисти, а Русия ще ни е враг докато има диктатура там.

- Бившият президент Първанов открито говори, че НАТО не ни е нужно и предлага лично да върне доверието на Путин към България. Нуждаем ли се от това?

- На Първанов не му е нужно НАТО, защото от там торби с пари за комунисти-капиталисти от големи и малки шлемове няма да раздават. Съжалявам, но този човек разбира политиката, като някаква вечна политическо-икономическа проституция между Русия и САЩ. Няма нужда Бългаария да е политико-икономически публичен дом, а българите проститутки.

- Защо кризата в Русия създаде такава психоза в главите на родните русофили, как да си обясним този хъс, с който са готови да тръгнат даже срещу родината си?

- За русофилите България не е родина. Тяхното сърце е в Русия. Те бранят своята родина! Няма какво друго да се каже.

- Заради провалените енергийни проекти, потънаха ли руски пари в България, с кръв и куршуми ли ще бъдат върнати дълговете?

- Няма да има кръв и куршуми. Съдебната ни система е в ръцете на комунисти и слуги на Путин. Злоупотребата с правото е далеч по-лесен начин за саморазправа. Путин рядко убива, но често праща в затвора.

- Какви са рисковете за правителството на Борисов от кризата Русия – САЩ и ЕС?

- Няма такава криза. Има война на новата руска диктатура срещу цивилизацията. Нищо ново или невиждано, а просто историческо повторение, което ще завърши обичайно и трагично за руснаците – пак ще тънат в мизерия. На тях не им пука, защото така са свикнали да живеят, но е важно ние да избегнем това.

- Опасна ли е за нас дружбата между Анкара и Москва?

- Това е безкрайна тема за голямата любов на двама диктатори, които искат да върнат миналото с руската и османската империя. Това е крайно опасно за България, защото всеки от тях иска смърт на българската държавност.

- Ако станем руска мишена като натовска цел, какъв е дългът на всеки българин?

- Страхувайте се не от войската на Путин, а от диверсантите му в българската икономика и политика. Страхувайте се от намеците на ДПС да предизвика етническо противопоставяне, ако се продължи да им се пречи да крадат. Страхувайте се от бизнесотношенията на хора в българските служби за сигурност и политиката с “Ислямска държава“ – горива срещу синтетични наркотици. На Путин тези ще му свършат мръсната работа в България, а не руската армия.