Торта с бисквитено тесто и шоколадов крем

Вкусен десерт, с който може да впечатлите вашите гости

Необходими продукти

За блатовете:
250 г масло
150 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
1 супена лъжица екстракт от ванилия
кората от 1 лимон
600 г брашно
1 равна супена лъжица сода бикарбонат
щипка сол

За крема:
10 супени лъжици захар
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици брашно
200 гр. шоколад за готвене
125 г масло
200 г счукани орехи

Начин на приготвяне: 

Стъпка 1: Маслото оставете добре да се размекне на стайна температура. Хубаво го разбийте със захарта, докато стане пухкава сместа. Постепенно добавете млякото и бъркайте до хомогенна смес.

Добавете кората от лимон и брашното, смесено със содата. Замесете хубаво гладко тесто.

Стъпка 2: Вземайте парчета от тестото и с точилка ги разточвайте на възможно по-тънка кора (с големината на тавата, в която ще печете). Трябва да получите 9 кори. Набодете ги с вилица и изпечете в плитка тава в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато поставите корите да се пекат, намалете на 160 градуса. В зависимост от фурната печете 5-7 минути, докато корите леко се зачервят.

Стъпка 3: За крема: оставете захарта постепенно да се разтопи, за да се получи карамел. Не бъркайте!

В част от млякото разтворете брашното. Когато захарта стане на карамел, добавете постепенно част от млякото без брашно и оставете да къкри на тих огън, докато се разтопи карамелът. След това добавете и млякото с брашното, оставете отново да заври и да започне да се сгъстява, докато се получи гъст крем.

Стъпка 4: Намалете температурата на котлона докрай и добавете шоколада на парчета, за да се разтопи. Прибавете и маслото и оставете и него да се разтопи. Махнете сместа от огъня и смесете с орехите.

Стъпка 5: Намажете корите веднага с горещия крем. Намажете с крема и цялата торта отгоре и отстрани, след което украсете по желание с ядки. Оставете да се охлади и да попие от крема, след което сервирайте.