​Вампири, в дрехи на Готие, дефилират в Париж

Сред публиката е и травеститът Кончита Вурст

В сряда Жан Пол Готие извади на подиума приличащи на вампири момичета за колекцията му висша мода, издържана в червено и черно, предаде Франс прес.

Кастингът на дизайнера, който не одобрява момичетата, които ходят по подиума "като роботи", което според него е "твърде досадно", никога не прилича на другите: редом с топмоделите на момента, Готие изкарва на подиума жени на зряла възраст, сексапилната Дита фон Тийз, френската старлетка Набила, както беше в предишни издания на шоуто му.

Обикновено аплодисментите са в края на дефилето, но това не важи за знамения дизайнер. Няколко от моделите на Готие бяха бурно аплодирани, като овации предизвика перлена рокля от напълно прозрачен муселин с ленти, обсипани с кървавочервени кристали "Сваровски", скриващи най-интимните части на модела.

Дизайнерът предложи и луксозни екипи за джогинг от копринено кадифе, подплатено с визон, които се носят с високи токчета. Спортен шик на дълга тясна рокля придава болерото с качулка.

Много атрактивни са дрехите за през деня или за вечерта, представени на фона на мизансцена в стил Дракула. Някои от предложените модели в колекцията, като комбинезонът панталон или правите кожени поли, определено стават за носене.

Интересно хрумване на дизайнера са покривалата на главите на манекените – прозрачни воали, с цел да бъде подчертано, по думите на Готие, тяхното "призрачно" и "малко нереално" излъчване.

В колекцията на световната знаменитост има и свръхизтънчени предложения, като дългите рокли, изцяло покрити с циркони и пайети.

На финала младоженка с ангелски крила, невинна и облечена в бяло, взриви публиката.

Точно преди нея почитателите на висшата мода аплодираха австрийския изпълнител травестит Кончита Вурст. Победителят в конкурса на Евровизия през май бе облечена в рокля от черен тюл, присъстваше на шоуто.

Жан Пол Готие разказва, че се запознал с него "преди две години", когато го поканил да дефилира, но после не му останало време да подготви подходящата за него рокля.