Олигархът Абрамович пази в тайна брака си с Дария цели 7 години

Това е третият брак на руският богаташ, от който има две деца

Олигархът Роман Абрамович се е оженил за половинката си Дария Жукова на тайна церемония преди цели седем години. Новината за брака им обаче се появява едва сега.

Досега медиите винаги са посочвали Жукова като „приятелката на Абрамович“, а тя не е опровергавала статуса си пред журналистите.

Дария е от еврейски произход, а баща ѝ е виден руски бизнесмен. Израснала  е от 10-годишна в Калифорния, САЩ, с майка си. Именно там тя среща Роман навръх Нова година преди 10 години.

48-годишният собственик на футболен клуб „Челси“ и 33-годишната Даша са заедно от 2005 година. Тя е трета съпруга на Роман, заради която той напусна втората си жена, и вече му е родила две деца –  син  Аарон Александър, роден през декември 2009 г., и дъщеря – Лия Лу, родена през април 2013 г. 

Освен тях Роман има пет други деца от предишния си брак със стюардесата Ирина, с която бяха заедно 16 години. 

Дария и Роман живеят в лондонския квартал Кенсингтън, въпреки че притежават десетки имоти по цял свят (две къщи на Карибите, къщи в Москва и в Санкт Петербург, ранчо в Колорадо и др.).

Той също така притежава два самолета – Боинг 767 и 737, три хеликоптера, персонализирано Ferrari, две лимузини Maybach, Porsche Carrera, Rolls-Royce Corniche и три яхти.

Жукова е куратор по образование и има галерия в Лондон.