Разиграват чаша на Арни и фланелка на Федерер на търг в София

Надаването е с благотворителна цел за набиране на средства за награди на талантливи деца от ямболска област

Губернаторска чаша на Арнолд Шварценегер и фланелка на световната тенис звезда Роджър Федерер, с която е играл фанал в Дубай, ще бъдат предложени на търг на 3 декември в София.

Надаването е с благотворителна цел за набиране на средства за награди на талантливи деца от ямболска област. За четвърта поредна година фондация „Енчо Керязов ще отличи децата таланти в областите: „Образование”, „Изкуство” и „Спорт”.

От днес до 24 декември се приемат кандидатури във всяка една от категориите, след което седемчленно жури ще определи по трима номинирани във всяка категория. Класираният на първо място от всеки раздел ще стане известен в края на януари следващата година и ще получи дизайнерска статуетка, парична награда и едноседмична почивка за него и семейството му в Слънчев бряг. Предметни награди ще има и за останалите двама номинирани.

За да се съберат пари за награди на малките таланти, управителният съвет на фондация „Енчо Керязов” организира благотворителния аукцион.

Любителите на лични вещи на звезди ще могат да избират още измежду фланелка с подписа на Ник Валенда – цирковият артист, който в началото на ноември премина със завързани очи по въже между две кули в Чикаго, а преди това стори същото над Ниагарския водопад, спортна екипировка на Евгения Раданова и Станка Златева, чаши за вино с името и подписа на Стефка Костадинова, колекция от 11 емблематични филма на Стефан Данаилов, подписани лично от него и още много други предмети. Домакини на благотворителния търг ще бъдат семейство Халваджиян, а мястото – популярното столично заведение Once Upon a Time Biblioteka.

„Търгът зарочва в 19.00 часа на 3 декември, а кувертът - 60 лв.”,„ съобщи председателят на фондация „Енчо Керязов” Анжела Шварц.