Министър Ангелкова: Работя за втора дъщеря, с мъжа ми се караме за белот и хъркане

Шефът на туризма пропуснала първите думи и стъпки на детето си

Министърът на туризма Николина Ангелкова призна пред БТВ, че със съпруга си работели за второ дете. Досега двамата имат една дъщеря. Тя призна, че иска следващото й дете да е отново момиче. "Е, ако е момче, няма да го върнем", пошегува се Ангелкова. Тя призна за скрития си талант на страстна картоиграчка. Със съпруга си редовно канели гости и си правели маратони по белот. Тя призна, че по време на игрите с мъжа си винаги се карали за отиграванията, при които губят взятки. Ангелкова призна, че има майчински угризения, тъй като за пръв път чула дъщеря й Далия да казва "мамо" по телефона в чужбина. Министърката пропуснала и първите стъпки на детето си заради командировка в Русия. Афинитетът на Николина към момичетата се оказва, че не е случаен. Тя има две сестри и три племеннички. 

Двамата със съпруга си се запознали в Харвард. Сватовници им станали мексиканци, които учели с тях в групите в университета. Двамата се харесали веднага и до днес пазели огъня на любовта. Един от най-дразнещите недостатъци на мъжа на Николина бил хъркането. Когато включел дъскорезницата в семейното ложе, тя си взимала чаршафите и се местела в друга стая.  

Ангелкова признава, че има грях към родителите си, тъй като напоследък заради натоварената си работа не й остава много време да си ходи в Кърджали, където майка й и баща й живеят. Тя признава, че в началото като министър на туризма й е било много трудно, докато докаже на всички, че може да се справи с поста. Тя допълни, че ни очаква изключително тежък летен сезон заради конфликта между Кремъл и Украйна, но каза още, че това няма да бъде явление само за България, а и за много страни, които подкрепят санкциите срещу Русия.