"Ролинг Стоунс" стягат нов албум през 2016

Записите легендарната британска банда започва веднага след края на турнето им в Южна Америка

Легендарната британска рок група "Ролинг Стоунс" планира през следващата година да започне записването на нов албум. Това обяви китаристът Кийт Ричардс по нюйоркското радио iHeart. По думите му в него ще има готови композиции, но какво ще влезе в новия албум е още рано да се каже.

"Бях в Лондон миналата седмица и се срещнах с момчетата от групата. Имаме конкретни планове да записваме албум", заяви 71-годишният Ричардс. Според него, бандата възнамерява да се събере в студиото след края на турнето в Южна Америка, което ще започне в началото на следващата година и ще продължи няколко месеца. Музикантът казва също, че е още много рано да се говори за конкретен срок, в който да бъде готов новия албум.

Ричардс изтъкна, че след като свърши турнето, останалите му колеги Мик Джагър, Рони Ууд и Чарли Уотс предпочитали да се отдадат на почивка и не им се правело нищо, но вече било време да зарадват феновете си с нова продукция.

Кийт Ричардс обича да записва своите идеи и му предстои да издаде скоро първия си солов албум от 23 години насам - Crosseyed Heart.