Робърт Плант отказва половин милиард, за да възкреси “Led Zeppelin”

Оферта от 500 милиона паунда е дошла от шефа на Virgin Ричард Брансън

Робърт Плант е отхвърлил оферта от 500 милиона паунда, за да събере отново Led Zeppelin. Предложението е дошло от шефа на Virgin Ричард Брансън., съобщава zrock.

Британското издание „The Mirror” твърди, че отказът на Плант е дошъл, след като останалите членове на групата са се съгласили с изгодния договор. Според вестника, Плант е „скъсал” предложението от Брансън пред Джими Пейдж, Джон Пол Джоунс и промоутърите...истински рокендрол!

Предприемачът Ричард Брансън е предложил на всеки по 190 милиона паунда. Той е имал идея да ребрандира един Джъмбо Джет (Боинг 747), като го нарече „The Starship”, а неговата стълба – „Stairway to Heaven”. Целта е била музикантите от Led Zeppelin да пътуват с този самолет за концертите си. Също доста рокендрол решение!

Източник на „The Mirror” е заявил, че на групата са обещани 250 милиона паунда за 35 концерта в Лондон, Берлин и Ню Джърси, както и допълнителни 70 милиона паунда от мърчандайз. Като опция са били включени допълнителни 10 концерта.

Ричард Брансън е бил истински разочарован от решението на Плант. Той е възнамерявал да продаде и 20 реда седалки от „The Starship” на феновете на групата за по 100 000 паунда едната.