НИМ очаква гости на Игнажден с много изненади и подаръци

Ще има талантливи певци и музиканти, питка и, разбира се, подаръци лично от Дядо Коледа, уверява директорът на музея проф. Божидар Димитров

На 20 декември 2013 г. (Игнажден), събота, от 11.30 ч. в Националния исторически музей ще се състои традиционното тържество „В очакване на Коледа“.
Водещи на коледния концерт в НИМ ще бъдат актьорите Галин Великов и Цвети Кукова. (Галин е познат от българския сериал "Революция Z").
Сдружение „Евтерпани“, чиято мисия е да издирва и представя "човешки съкровища" - талантливи певци и музиканти, е подготвило специална програма за тържеството, в която ще участват над 42 млади изпълнители:
- ученици от фолклорната група „Житената питка”, с ръководител Боряна Райкова при Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии ще представят обичая "Игнажден - полазване". Ще почерпят и с питка.
- децата от RD DANCE балет ще представят театрално танцовото шоу "Christmas Dance show",
- коледни песни от Европа, Америка и България ще чуем от младите изпълнители Йоана Костадинова, Симона Георгиева, Георги Стоянов, Павел Миланов, Анита Иванова, Рая и Теомир Генчеви, лауреати на международни конкурси и фестивали.
- със свои изпълнения ще ни забавляват и малките таланти от оркестър „Сладки дренки” - група по тарамбуки при SOS Детско селище Дрен.
- ще чуем изпълнения и на камерното трио „Анжела, Ева и Симеон” от Националното музикално училище „Любомир Пипков”.

Ще има и специален щанд, от който можем да си купим най-новите дискове с коледни песни от сдружение „Евтерпани” и издателство „Изкуства”, както и ръчно изработени бижута, дървени кутии, декорирани с техника "декупаж" и други домашни подаръци, изработени от младата дизайнерка Владислава Евтимова от декоративно ателие "Ади".

Сдружение ”Евтерпани” и НИМ работят съвместно и по проекта на програма „Култура“ на Европейския съюз - „Евровизия. Музеите представят Европа“.

Ще има, разбира се, и подаръци лично от Дядо Коледа.
Бъдете наши гости!

Тържеството се осъществява с любезното съдействие на „Техем Сървисис” ЕООД, Nestle Bulgaria и издателство „Егмонт”.