Безумие: Ангелкова плаща за пиар 2 мил., кани чужди журналисти и блогъри

Ще бъдат организирани специални турове за 420 журналисти

Министерството на туризма обяви нова обществена поръчка на стойност от 2 млн. лева, чиято идея е родния туризъм да бъде популяризиран от чужди журналисти и блогъри. 

Поредната екстравагантна идея на министър Ангелкова предвижда тези пари да отидат за организацията на турове за 420 журналисти и блогъри, които след това да правят пиар на страната ни като атрактивна туристическа дестинация. 

Поръчката е озаглавена "Организиране и провеждане на тематични турове за представители на печатни и електронни медии и блогъри със специализирани туристически рубрики или предавания" и е разделена на 13 обособени позиции. Те ще са както от европейските страни, така също и от Китай, Япония, Индия, Русия, Беларус, Египет, Израел. 

Чуждите журналисти ще разгледат основните туристически обекти, както по Черноморието, така и в Родопите, зимни курорти, Еленския балкан и т.н. Предвиден е и отделен тур с дестинация „голф“.

Държавите са подбрани според официалната статистика, отчитаща броя на чуждестранните туристи от различните страни в България за  миналата година, които са над 6.5 милиона.

Тази обществена поръчка малко напомня на скандалната "обществена поръчка Хохегер" от преди няколко години, през която похарчени близо 2.5 млн. лева с цел да бъде подобрен имиджа на България в Европа и света.