Румъния предлага ​"Море за руснаци" за 10 евро за нощувка в 4-звезден хотел

Програмата е замислена така, че да привлече интереса на руските туристи и да бъде много под цените, които предлага България

Румъния е предложила на Русия програма "Море за руснаци" с цени до 10 евро за нощувка в 4-звезден хотел, пише в. "Гъндул". Председателката на Федерацията на асоциациите за туристическа реклама на Румъния Корина Мартин заяви след посещението в Русия, че програмата "Море за руснаци" ще има абсолютно специални цени за настаняване, дори символични, за да привлече руските туристи.

"Програмата е замислена така, че да привлече интереса на руските туристи и да бъде много под цените, които предлага България", заяви Корина Мартин, цитирана от "Гъндул".

"Не можем да си позволим да изгубим сравнението с Турция и България в услугите, предлагани на руските туристи", заяви на специализирана конференция председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя, цитирана от агенция Аджерпрес.

Румъния, България и Гърция се борят да привлекат руските туристи, след като президентът на Русия Владимир Путин поиска от сънародниците си повече да не почиват в Турция заради дипломатическия конфликт между двете страни, пише румънският вестник "Гъндул", цитиран от БТА.