​Ангелкова с нови обещания: Чакайте френски туристи, връщат се по нашето море

Реално публичните изяви на министъра са повече пропагандни тези, но не и реални идеи

Министърът на туризма Николина Ангелкова, известна в ДПС и като Панайотова, отново разтегна „оптимистични туристически локуми“ по БНТ.

Благодарение на моето посещение в Париж, връщаме френските туристи по българските курорти. За 2016 вече имаме и първите заявки, благодарение на доброто взаимодействие с туристическата компания „Томас Куп – Франция“. Искаме французите да припознаят България като алтернативна дестинация на Тунис. Вече имаме и програма и вървят първите записвания, които надявам се ще нарастват през следващите месеци, оптимистично обяви Ангелкова.

Тя призна, че е имало слаб летен сезон и са прогнозирали проблемите, но побърза да се оправдае с това, че всъщност причините са заложени още през 2014 година, преди тя да поеме поста. Затова сега фокусът е 2016, като са предприети и първите мерки, за да получим позитивни резултати, обясни министърът ..

Ангелкова хвърли още една бомба, че очаква октомври руския си колега Олег Сафонов, чрез който ще се опита да върне руските туристи по нашите курорти. 

Реално с всяка публична изява Ангелкова се опитва да впечатли публиката с пропагандни тези. Така преди време тя обяви, че предстои бум на индийски туристи у нас. После разкри стратегия за развитието на голф-туризма в България. Освен това според нея българите също се завръщали по родното Черноморие, предпочитайки го пред гръцките курорти. Днес пък се похвали, че вече е в ход кампания за насърчаване на местния туризъм. Изготвеният регистър на туристическите дестинации се радвал на огромен аспект. А с вече готова инвестиционна карта, която е изпратена до всички общини, се надява да привлекат сериозни инвестиции в туризма.

Обективно погледнато Николина Ангелкова едва ли има причини да се оправдава за неудачите в нейното ведомство, защото скоро ще направи година на този пост. Но спомените от лятото са свързани само със скандали по Българското Черноморие. На този фон оптимизмът и за силен зимен сезон изглежда съмнителен и преувеличен.