Румен Гечев: Можем да пуснем "Белене" за две седмици

„Виждам от политическите сили основни теми, които трябва да бъдат обсъдени. Например нашите крайни цели съвпадат с тези на АБВ по отношение на „Белене". Ние не сме се отказали от този проект, а напротив. Обектът надминава моите очаквания. Групата работа по проекта е готова. Ако има решение на българския парламент, „Белене" може да стартира до две седмици." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Румен Гечев от БСП.

„Въпросът за коалициите ще бъде обсъден след изборите, но, разбира се, за една лява партия ще е по-добре да си сътрудничи с леви партньори. Ако имаме общи цели, ще можем да се разберем и за общи инструменти, с които да ги реализираме. БСП няма остър тон по отношение на АБВ. Ние гледаме на всички като политически конкурентни и ще направим всичко възможно да убедим избирателите, че ние сме автентична лява партия. Доказали сме, че можем да взимаме решения и да решаваме проблеми, и ще го правим и занапред", коментира той предстоящия вот на 5-и октомври.

Румен Гечев бе категоричен, че България няма нужда от нов заем. „Колегите от ГЕРБ всячески се мъчат да убедят българите, че те не трябва да вярват на това, което виждат със собствените си очи, а да вярват на пропагандата, че България рухва. Някой тълкува числата като дявола Евангелието. Ние сме в стабилно финансово състояние. На опашката сме на ЕС, но да се твърди, че финансите ни са зле е абсурдно", подчерта той.

Той заяви, че проявява любопитство по отношение на листите на ДПС и добави, че Чобанов има право да избере зад която партия ще застане на тези избори.