Само 7 дни консумация на мед и чесън

Ще усетите благоприятни промени с вашето здраве

Доктор Стивън Фулдър е роден в Лондон през 1946 г. и e завършил медицина в Оксфорд. Има докторска степен и се увлича много от източната медицина. Почитателите на здравословния живот познават книгите на доктор Фулдър, в които той обширно разкрива лечебните свойства на чесъна и женшена. Книгата „Магията на чесъна“ е позната и на българските читатели.

Днес ви предлагаме част от онова, което доктор Стивън Фулдър споделя за ползите от 7-дневната консумация на мед и чесън.

Една от най-популярните и широко използвана подправка в почти всяка кухня по целия свят е чесънът. Чесънът има толкова много ползи за здравето, колкото ползи и приложения има и в кулинарията. Той има отличен вкус и пасва почти на всяко ястие.

Доктор Стивън Фулдър споделя, че яденето на суров чесън може да ви помогне при много заболявания, затова не е странно, че консумацията на чесън се препоръчва и от лекари. Чесънът сваля трайно високото кръвно налягане и холестерола, предотвратява коронарната болест на сърцето и инфаркта. Също така е много полезно да се консумира чесън за намаляване на последиците от атеросклерозата.

Само една скилидка чесън може да ви помогне при ежедневни здравни проблеми, като сенна хрема, диария, настинка, грип, ухапвания и гъбични инфекции. Чесънът също така е в състояние да ви помогне да управлявате симптомите на остеоартрит, диабет и уголемена простата. Той е отличен помощник на имунната система и с него може да се постигне пълна детоксикация на организма. Освен това, ако чесънът се смеси с лук и джинджифил може да облекчи страничните ефекти от химиотерапията.

Защо е полезно да ядете мед и чесън в продължение на 7 дни? Противно на вашите очаквания, консумацията на мед и чесън няма строго определени ползи. Тази смес е полезна за цялостното укрепване на организма, за прочистването му от токсини, бацили и други вредности.

Какво трябва да направите?

Мед и чесън се приготвят много лесно. Счукват се 2-3 скилидки чесън и се смесват с една супена лъжица мед.

Консумирайте тази смес всеки ден и ще забележите как тялото ви се зарежда с екстра енергия, как ще започнете да се чувствате много по-добре и колко по-здрави ще бъдете.

Доктор Стивън Фулдър съветва седмицата с мед и чесън да се прави на всеки три месеца, и задължително да съвпада с началото на нов сезон.

lekuva.net