​Астроложката Силва Дончева превръща чиста вода в лек

В сезона на грипа можем да си помогнем сами безплатно

Филипина Бондокова

Хората трябва да знаят: ние не сме материя, плът, ние сме информация. Ние сме слово, дух. Ние сме изречени. Каквото мислим, каквото говорим, това се случва и във физически план, убеждава читателите на Faktor.bg астроложката Силва Дончева, която създаде ново понятие в хомеопатията - Вербалната хомеопатия.

Методът почива именно на този принцип – въздействие на словото върху чистата вода.

Астроложката твърди, че вербалната хомеопатия е древен лечебен метод. Въздействието на словото върху водата се използва още в ритуала на кръщаването, в който детето се потапя във вода, върху която са изречени свещени утвърждения към Господ и са изговорени и изпети молитвите към Бога.

Дори молитвата преди хранене е вид подобно въздействие за промяна на информационната структура на храната и водата на масата.

Светената вода

също е вид хомеопатия (структурирана вода). Водата приема информация от среброто и от самата форма на кръста, която е лечебна. Престояването на сребърния кръст за една нощ във вода и молитвата я превръщат в чисто лечебен информационен метод. На практика среброто (Argentum metallicum) е и много използвано хомеопатично средство.

Силва Дончева обяснява още, че хомеопатията е информационна система и няма вещество, има само информация за това вещество. Например Арсеникум е страшна отрова, но когато се ползва като хомеопатично лекарство, има само информация за арсеникум. Чрез Вербалната хомеопатия всеки може да го изработи сам за секунда, като го изговори върху водата в едно шише. Така тя много лесно се превръща в необходимо лекарство.

Всеки може да си приготви хомеопатично лекарство, ако знае какво точно му е нужно, уверява г-жа Дончева. Освен това е необходима само чиста вода. Най-често използвана в практиката е Арника монтана. Това е препарат, който овладява много бързо болката при нараняване, разнася много по-бързо кръвонасяданията (насиняванията), действа успокояващо, не допуска усложняването на проблемите при леки и средни наранявания, облекчава силно състоянието при тежки наранявания и понякога е животоспасяващо, при липса или при забавена бърза помощ. Това е препарат, използван при настъпващ инфаркт, емболия и инсулт. Там трябва да се действа в рамките на минути.

Как става приготвянето

Взема се шише с вода и ясно и силно се изговаря над водата "Арника монтана 200С", след това разтръскваме енергично шишето. Така за 5 секунди без всякакво усилие ще получим хомеопатичен препарат като всеки друг и с абсолютно същото въздействие. След това започваме да приемаме Арниката по методите на хомеопатията. Този начин на изготвяне важи и за всеки друг хомеопатичен препарат. Можем да си изработваме комплекси, с които да лекуваме грип, настинка, ангина, хрема, алергии, с които да облекчаваме и по-тежки състояния, като чернодробни и храносмилателни неразположения, невралгии, счупвания, страничните ефекти при диабет. Вербалната хомеопатия има изключително добър ефект и при хора с много тежки заболявания, като това въздействие подпомага изключително ефективно основното лечение.

Може ли да навреди

Вербалната хомеопатия не може да навреди. Разбира се, човек трябва да знае какво точно наименование на хомеопатичен препарат трябва да произнесе върху водата, а освен това трябва да има определена диагноза.

Вербалната хомеопатия може успешно да се съчетава с всякакъв друг вид лечение, като го подпомага максимално. Това важи за оперативни и медикаментозни терапии, за физиотерапия, както и за много от алтернативните медицински методи.

Как да се лекуваме по метода на Вербалната хомеопатия, можем да видим нагледно в YouTube или да прочетем в книгата „Вербална хомеопатия“ на Силва Дончева, която вече е публикувана в електронен вариант на http://silvaantonydon.blog.bg/