Защо нашите русофили „обичат” България, както педофилът обича малки деца

Колективният Запад, САЩ, НАТО и ЕС ще помагат на Украйна толкова, колкото е необходимо за победа над ЗЛОТО, наречено Русия

Капитан I ранг о. з. Васил  Данов, Атлантически съвет на България

Вероятно сте чули радостните възгласи на кремълски идеолози, на български манипулатори и леви либерали, които даже пописват в „Ню Йорк таймс“. Според тях мощният световен юг, консолидиран около БРИКС и големите ислямски държави, се обединявал срещу Западна Европа и Америка и скоро доларът щял да бъде детрониран като световна валута. А до изборите през ноември в САЩ Украйна нямало да получи нито долар помощ от НАТО и ЕС. 

Бързам да ви успокоя, че положението не е чак толкова смарангясано. Премиерът на Великобритания Риши Сунак посети Украйна, подписа с президента Володимир Зеленски споразумение за сътрудничество в областта на сигурността и обяви нов солиден пакет военна помощ. Съгласно подписаните документи, през 2024 и 2025 г. Обединеното кралство ще предостави на Украйна въоръжение на стойност 2,5 млрд. паунда. Военната помощ включва ракети с далечен обсег, системи за противовъздушна отбрана и снаряди.
Отделно 200 млн. паунда ще бъдат изразходване за придобиване на БПЛА, известни като дронове. Средствата са предназначени за закупуване на разузнавателни, ударни и морски дронове с голям обхват. Премиерът Сунак заяви: "Това ще бъде най-голямата партида разузнавателни, ударни и морски безпилотни летателни апарати, които някога са били предоставяни на Украйна от друга държава".

Германските социалдемократи леко се назлъндисват

По повод колебанията на канцлера Олаф Шолц председателят на опозиционния Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц публично разкритикува Шолц и го призова най-сетне да предсостави на воюваща Украйна крилати ракети „Taурус“. «Що за тактика е това?! Или по-скоро невежество? Той трябва да отговаря пред всички ни, в това число и пред мен“, възкликна десният политик.

Фр. Мерц изрази тревога от „небрежното“ отношение на Германия и на други държави от ЕС към вероятността Доналд Тръмп отново да бъде избран за президент на САЩ. «Европейците спешно трябва да разработят план А с участието на САЩ, както и план Б без Америка във войната на Русия срещу Украйна и това следва да стане час по-скоро», смята Фридрих Мерц.

САЩ също не стоят със скръстени ръце

През миналата седмица в Конгреса бе внесен документ на комисиите по отбрана, сигурност и външна политика, озаглавен PROPOSED PLAN FOR VIСTORY IN UKRAINE (План с предложения за победа в Украйна).

Вече е постигната договореност между републиканците и демократите в Конгреса да бъдат гласувани 61 млрд. долара помощ за Украйна, като компромисът включва средства за укрепване на мексиканската граница и намаляване на мигрантския поток към САЩ.
Трепетните надежди, че Западът се е изморил, че Байдън е нерешителен, че помощта за Украйна спира, че Украйна е хвърлена на произвола на кремълските касапи се оказаха твърде прибързани.

Колективният Запад, САЩ, НАТО и ЕС вече заявиха:

- че ще помагат на Украйна толкова, колкото е необходимо за победа над ЗЛОТО, наречено Русия;
- че преговори за евентуален мир могат да започнат само при украинските условия;
- че Русия ще бъде доведена до положение на икономическо, социално и най-вероятно географско разпадане;
- че ще бъде установен нов световен ред, в който завоевателните и геноцидни войни ще бъдат изключени.

Думите от украинския химн „шче не вмерла Украина“ не са само ялови приказки. Тепърва ще пристигат самолети F-16, американски, британски, френски и германски ракети с далечен обхват, като не е изключена и доставка на ракети „Томахоук“ с далечина на стрелбата до 2 500 км. 

Самата Украйна разширява отбранителния си промишлен капацитет в три направления: увеличаване на отбранителна промишлена база, изграждане на двустранни и многостранни партньорства с европейски държави и осъществяване на съвместни промишлени предприятия със САЩ и международни предприятия.

В края на 2023 г. Украйна създаде Алианс на отбранителната индустрия, в който се включиха 38 компании от 19 държави. Те се воговориха да произвеждат безпилотни летателни апарати, бронирани машини и боеприпаси, да обменят технологии и да ремонтират военно оборудване. 

Колко причудливи понякога са кривулиците на историята!

По инициатива на руския император Николай II в края на ХIХ век е направен първият  опит в историята на човечеството да се ограничи надпреварата във въоръжаването чрез широк международен договор. В резултат през 1899 и 1907 г. са приети Хагските мирни конвенци, а малко по-късно е създаден Международният наказателен съд.

През 2023 г. съдът в Хага издаде заповед да бъде задържан и съден сегашният руски диктатор Путин. Хубаво е българските путинисти да знаят по чия идея е създаден Хагският съд, който реши да сложи белезници на тяхното божество В. В. Путин.

С безумната си агресия срещу Украйна кремълските престъпници за пореден път потвърдиха мъдростта на пословицата, че „Човек, който знае какво да прави със своя живот, никога не се меси в чуждия!“.

Путинофили=българофоби

С изкуствено предизвикания спор дали да вървим с Европейския съюз и НАТО или да се върнем в прегръдката на руския питон, бе ерозирано българското национално съзнание, бяха хвърлени семената на съмнение и недоверие в потенциала на страната ни сама и без опекуни да гради бъдещето си. 

Мнимият спор „С Европа или с Русия?” подменя същностния дебат за радикална проевропейска промяна на българския дух и бит с теми от миналото, с вадене на скелети от шкафа, които събуждат ирационални емоции, натъпкани някога в примитивното масово съзнание. 

Медиаторите на натрапения дебат целят онова, което са целяли винаги: да дестабилизират и да отклонят страната ни от евроатлантическия й курс.

В инструментариума на антибългарската хибридна война най-често използвано оръжие е тоталната фалшификация на българската история преди и след комунистическия период. Фалшификация в угода на съветските, респективно на руските стратегически интереси. 

Опитите за възстановяване на историческата истина не срещат необходимата подкрепа в политическите, в научните и в извънакадемичните среди, за разлика от всички други държави от бившия съветски блок. В Румъния комунистическите престъпления отдавна се изучават в училище и съветската окупация е определена именно като окупация, а не като "освобождение". 

В Албания цял етаж от Националния исторически музей е посветен на комунистическите престъпления срещу албанския народ. Няма смисъл да припомням за институтите на националната памет, създадени преди 15 или 20 години в Полша, Чехия и Унгария.

България е най-застрашена от хибридното проникване на путиновата зараза. Колкото и да страда от икономически санкции, всяка авторитарна държава може и отделя значителни ресурси за пропаганда, за психологическа агресия и за атака срещу основополагащите европейски ценности. Дори да докара за кой ли път бедния мужик до просешка тояга. За Кремъл „величието” на държавата винаги е било по-важно от живота на обикновения човечец.

Освен икономическите лостове като нефт, газ, ядрена енергия и още множество скрити козове Путинова Русия влияе върху България с помощта на агентурата си: българи на руска служба, които за кой ли път предават Родината. Против България работят над 800 проруски/антидемократични сайта, поне три "национални" телевизии, почти цялата печатна преса и някакъв странен регулаторен орган, замаскиран под названието СЕМ.

Опитите за путинизация на България преминават през спекулациите с "носталгията" по периода на комунистическото господство и чрез масирани пропагандни атаки против демократичните партии и лидерите им. 

От мастити радевци в Конституционния съд до последния столичен таксиджия 

множество носталгици по соца, секли някога дървета в Коми АССР или специализирали сталинизъм в МГИМО, уж безпартийни юристи и скрити изрожденци ежечасно бият тревога за „погазване на демократичните ценности“. Ценности, срещу които самите те, бащите и дедите им воюват от 1918 г. насам.

Българските русофили мразят родината си, защото тя не е Русия. „Обичат” България, както педофилът обича малки деца. Не понасят само две неща: да им се плаща в рубли и да им предлагат местожителство нейде в Руската федерация. Искат да изтъргуват България и да се любуват на Русия от Манхатън, Лондон, Виена или Йоханесбург.

А ние имаме само едно знаме, създадено нявга от Раковски и поляно с кръвта на всичко свидно и свято, без което животът ни би бил лишен от смисъл.

Ето защо Атлантическият съвет на България предлага:

1. Специална комисия на Министерството на отбраната да прегледа и да предложи на министъра да бъдат заличени всички названия на военни формирования, музеи, сбирки, паметници и паметни плочи във и извън военните райони, посветени на антибългарски, комунистически, съветски и други недемократични партии и НПО, личности, партийни или обществени дейци, събития, процеси и др. Да бъде прекратена практиката при тържествени зари и вечерни проверки да бъдат четени имената на доказани национални предатели или лица със съмнителен принос към борбите за национално освобождение и обединение на България.

2. Със свое решение или с друго волеизявление Народното събрание да подкрепи и да узакони преместването (по-скоро ликвидирането) на т. нар. паметник на червената армия, около чиято черна сянка повече от три десетилетия се водиха и се водят политически сблъсъци, извършва се трайно разединение на българския народ и се осъществява нагла рашистка диверсия.

3. Министерският съвет да задължи ресорните министерства във взаимодействие със Столичната община най-сетне да възстановят мемориала на героите от 1-ви софийски и 6-и търновски полк, разрушени при изграждането на НДК и издигането на абсурдния паметник в чест на 1 300-годишнината на българската държава.

4. С нов закон или с допълнение към Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен (от 5 май 2000 г.) Народното събрание да постанови премахване или преместване на всички паметници и паметни плочи на съветските окупатори, на българските комунисти, партизани и др. престъпници. Ако този въпрос бъде оставен на местната власт или на областните управители, рискуваме общественият живот в страната ни да затъне в безкрайни дискусии, местни референдуми и протести, които биха могли да прераснат в насилие и физически сблъсъци между партийни агитки и отделни граждани.

5. След експертна оценка Министерският съвет да предложи на Народното събрание пакет от закони за преучредяване или изграждане наново на ДАНС, Военното разузнаване и Държавна агенция „Разузнаване“. Досегашните провали, бездействие и сериозни зависимости от руските разузнавателни служби на посочените структури категорично налагат необходимостта от спешни и радикални мерки. Специалистите биха могли да проучат и да използват добрите практики при реформирането на Службата за военно разузнаване (SWW) и на Службата за военно контраразузнаване (SKW) в Полша.

6. Наложително е час по–скоро да бъде променен законът за СЕМ и сегашният състав на регулатора да бъде разпуснат, както и незабавно да бъдат сменени ръководствата на БНТ и БНР.

Позволете да завърша с мисълта на древногръцкия адмирал и историк Тукидид: „В много малко случаи войната се води по предварително определен план. По-често войната сама избира пътищата и средствата в зависимост от обстоятелствата“.