Вокалистът на Deep Purple: Убиват украинските ни приятели, за да задоволят психопати

И великата рок банда Deep Purple се обяви срещу руската агресия и застана на страна на окървавена Украйна. Те отменят концертите си в Русия и Украйна.
На страницата на Deep Purple във фейсбук името на бандата е обагрено с цветовете на Украйна. Вокалистът на групата Иън Гилан написа:
„Ако, да говорим означава, че никога повече няма да видим руските си приятели, значи това е голяма саможертва, но нищо не може да се сравни с това никога повече да не видим украинските ни приятели, които биват убити, за да задоволят психопати. Бих искал да видя руснаци по улиците с милиони, да покажат отвращението си от украинската инвазия и бих искал да мечтая много бързо Русия да намери модерно лидерство, което да ги върне в света като приятели. Имаме толкова много общо“.

Басистът  Роджър Гловър подчерта, че аполитична банда и никога не са искали да бъдат обвързани с политика, защото музиката е била най-важна.
„Тези дни са трудни! Осъждаме войната на Путин,  и зверствата над мъже, жени и деца в Украйна.  Извиняваме се на руските и украинските си фенове за отмяната на нашите концерти. Вярваме, че ще се видим в бъдеще“, коментира Говър.

Барабанистът Иън Пейс споделя: „ Това, което се случва е престъпно и трябва да бъде третирано като такова. Путиновата инвазия над Украйна, защото това е точно така, ще доведе до неговото пълно падение. Ще се намерили кой да върне руския народ в действителността и нормалността на 21 века“, пита Пейс