Владислав Панев напуска "Зелено движение", вероятно влиза в листата на ДБ за изборите

До края на мандата на 49-ото НС ще представлява движението

Владислав Панев

Владислав Панев

Заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Владислав Панев напуска "Зелено движение".

Той заяви пред БНТ, че до края на мандата на 49-ото Народно събрание ще представлява движението в парламента, но на изборите ще подкрепи ПП-ДБ:
"Аз съм представител на "Зелено движение" в 49-то Народно събрание и ще бъда такъв до края на това народно събрание до следващата седмица. След това смятам, че единствената смислена алтернатива за реформи и за просперитет на България в крайна сметка, е "Продължаваме промяната - Демократична България". Така, че ще подкрепя коалицията за изборите за европейски парламент и за национален."

Панев не одобрява решението на своята политическа сила да напусне коалицията Демократична България и смята да продължи да работи с ДБ. Според него, "зелените политики" никога не са били толкова застъпени, както при досегашното правителство.

Най-вероятно той ще се кандидатира  на предсрочните парламентарни избори с листата на ПП-ДБ. Според собствените му думи, "вероятно ще бъде кандидат за народен представител", но "това ще бъде изяснено в преговори".

Панев коментира предложените промени в служебното правителство, като заяви, че става дума за "очевидно влияние на г-н Борисов и г-н Пеевски".

"Кирил Вътев разбира проблемите в земеделието. Друг е въпросът дали е можел да противодейства на тях в достатъчна степен, заради всички кадрови назначения в земеделското министерство. За мен тази промяна е в следствие на това, че земеделието е орган и отрасъл с изключително голяма корупционна зависимост, доколкото милиарди минават от там. И дали г-н Вътев е бил склонен да назначи на определени позиции, на ключови позиции в министерството нови хора може би, протежета на ГЕРБ и ДПС." - каза Владислав Панев.