Виктория Азаренка се завръща днес на корта

"Няма да е лесно, но обичам тениса"

Виктория Азаренка

Виктория Азаренка Уикипедия

"Женският тенис турнир на трева в Майорка ще се запомни с едно голямо събитие - завръщането на корта на бившата №1 в света Виктория Азаренка", пише Tennis24.bg. Белорускинята участва м.г. на “Ролан гарос”, след което се оттегли, за да роди сина си.

Няма да е лесно - казва двайсет и седем годишната тенисистка, която тази вечер ще се изправи срещу Риза Озаки от Япония. - В тези месеци работих върху техниката, движенията, превенцията на контузии, за да удължа кариерата си. Виктория Азаренка обяснява, че вече обръща много повече внимание на детайлите, за да напредва. Попитана за целите пред себе си, тя отговаря: "Искам просто да се трудя здраво, защото не съм се състезавала от една година и общо две - на трева".

"Ще бъде много важно да намеря своя емоционален и физически баланс, за да си върна състезателния ритъм отново", подчертава Вика и уточнява, че едва преди месец е усетила, че е време пак да излезе на корта. "Ако се завръщам, то е защото вярвам, че мога да бъда по-добра и да продължа да се наслаждавам. Тенисът никога не е бил най-важната част от живота ми, въпреки че съм правила много жертви заради него. Сега ще трябва да намирам време и за сина си. Но обичам да играя тенис и се връщам именно заради това", обобщава тя.