Цветанов: Да си председател на Съвета на ЕС не е привилегия, а отговорност

Ще работим неуморно, за да изпълним поетите ангажименти от парламентарното измерение на европредседателството, заяви днес Цветанов

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

"Да бъдеш председател на Съвета на ЕС не е привилегия, а отговорност. Всички осъзнаваме това и доказателство е фактът, че целият български парламент застана твърдо зад заложените приоритети за председателството. Това заявих днес по време на срещата на Председателския съвет и председателите на парламентарните комисии с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Колегиума на европейските комисари", написа Цветан Цветанов в личния си профил във фейсбук.

"Посочих още, че за България е чест именно по време на нейното председателство темата за европейската перспектива пред Западните Балкани да бъде водеща, защото сигурността на този регион гарантира сигурността и на целия Европейски съюз. В рамките на срещата заявих категорично пред колегите от ЕК, че ще работим неуморно, за да изпълним поетите ангажименти от парламентарното измерение на европредседателството. Един от тях безспорно е приемането на процедурните правила за контрол на Европол", написа още лидерът на парламентарната група на ГЕРБ.