"Топразузнавъчът" Славчо Велков разнищи ЧЕЗ и Ердоган

Той не пропусна да обясни защо турският президент Ердоган ни провокира.

"Фирмата "Инерком" не можа да обясни с какъв собствен капитал ще финансира сделката за българските активи на ЧЕЗ, с какво ще обезпечи този огромен кредит. Тук не става въпрос само за 360 милиона евро, а впоследствие за големи експлотационни разходи. Всичко това ще излезе от порядъка на половин милиард евро вероятно". Това заяви депутатът от БСП Славчо Велков, който се изживява като топ-разузнавач в "Лице в лице" на Би Ти Ви, коментирайки новата парламентарна комисия за сделката за ЧЕЗ. Оказа се, че Славчо разбира от всичко по много. С лекота ни обясни всичко за ЧЕЗ, Ердоган ...

"Има редица въпросителни най-вече с начина на финансиране. "Инерком" уведоми КЗК днес, може би преди половин час, че започва процедура по концентрация по закона за защита на конкуренцията, с което е предприела стъпка за искане сделката да бъде призната за редовна. Ако се обяви за законна, тогава ще се пристъпи към финализиране на сделката. КЕВР може да се произнася едва след като се финализира сделката", обясни депутатът от БСП.

Велков не пропусна да обясни и защо турският президент Ердоган ни провокира. 

"Това е тест за реакция на онези, чиито държави са споменати в подобни изявления. Говори се за Румъния , Крим, Кърджали, Гърция. Това се случва преди планираната среща на ЕС във Варна. Според мен се пробва реакцията ни към всичко, което се казва. Външно е търпеливо към такива изявления, заради връзките с Ердоган. Тази позиция цели да не се ядоса Ердоган преди срещата в морската ни столица", коментира Славчо Велков.