Баскетболният отбор на столично училище ще участва в Световното първенство в Китай с подкрепата на СОС

Обещано и изпълнено

"Осигурихме недостигащото финансиране за участие на баскетболния отбор на 35 СЕУ "Добри Войников" на Световното първенство в Китай." Това написа на страницата си във Фейсбук столичният общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

"Преди месец от телевизионния екран разбрахме за това, че отборът по баскетбол на 35 СЕУ "Добри Войников" е национален шампион на България, но разноските за двуседмичният престой на отбора на световното първенство са непосилни. Затова вместо да повикат неволята, се захванали за работа. 

Училищното настоятелство организира дарителска кампания и така заедно родителите и учениците събрали над 50% от необходимата сума. Но състезанието наближава, а парите не били достатъчни. Затова с колегите ми Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva, Екатерина Йорданова и Miroslav Borshosh подготвихме предложение до общинския съвет да отпуснем необходимите средства от общинския бюджет. То вече получи пълна подкрепа от общинските съветници в трите комисии на съвета и на заседанието вчера, за което благодаря както на колегите - съавтори на доклада, така и на всички, които ни подкрепиха. 

Поздравления за страхотните ни ученици, за талантливите им треньори и учители, както и за родителите им - за ентусиазма и енергията", завършва поста си Георгиев.