Стилиян Петров и Мартин Петров се отказаха от българския футбол: Ние бяхме дотук

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Стилиян Петров и Мартин Петров няма да се занимават повече с български футбол. Това обявиха двамата бивши национали, членове на екипа на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

До решението им се стига, след като на днешния извънреден изборен Конгрес Бербатов загуби на първи тур от Георги Иванов-Гонзо със 181-235 гласа битката за президентския пост на БФС.

„Господин Иванов си обяви Изпълкома. Аз оставам до Димитър Бербатов. Всички ние ще видим дали е правилният избор. В последните няколко месеца и дни излязоха упреци към нас, че се виждаме с определени хора. Видя се, че сме истински и си държим на реномето. Стилиян Петров е дотук с българския футбол. Сега ще се занимавам с моите бизнеси“, отсече Стенли.

„Тепърва ще си направим анализа. Това, което можем да се гордеем е, че всеки един момент тези три години застанахме с лицата си. Нашите имена остават чисти. Ще се окаже може би победа. Борихме се с проблемите на БФС. Надяваме се, че новият президент ще се вслуша и ще работи“, продължи той и на въпрос на БГНЕС относно това дали все пак няма възможност да промени решението си, той отвърна:

„Мен футболът не ми трябва. Имам различни насоки и бизнеси. Аз сигурно няма да съм във футбола. Отдал съм се на различни неща“, завърши Стилиян Петров.

Мартин също беше категоричен. „Аз също съм дотук с българския футбол. Ще ви помоля повече да не ме търсите, за да коментирам български футбол. Опитахме се за три години да направим нещо. Дадохме всичко от себе си. Хубаво е, че се разсеяха всякакви съмнения. Аз се прибирам в Мадрид, ще си изчистя басейна и ще си почина“, сподели бившият футболист на Атлетико Мадрид и Манчестър Сити. /БГНЕС