Пиронкова отпадна още на старта в Маями

Първата ни ракета при дамите отпадна от швейцарката Виктория Голубич

Първата ни ракета при дамите отпадна от швейцарката Виктория Голубич

Цветана Пиронкова отпадна първия кръг на турнира в Маями, Флорида след загуба от швейцарката Виктория Голубич - 6:3, 1:6, 1:6.

Първата ни ракета при дамите поведе със сет и 1:0 гейма във втория, но след това допусна необясним срив и преклони глава в битка, продължила близо два часа.

Цвети е в най-лошата си форма от много време насам. Тя записа четвърта поредна загуба. В основната схема на турнирите, в които е участвала, има само една победа през тази година - на 1 януари.

А днес двубоят започна добре на пловдивчанката. Тя проби за 4:2 в първия сет, след което хладнокръвно довърши съперничката си.

Втората част започна отлично за Цвети, която реализира брейк при сервис на Голубич. Тук мнозина вероятно са помислили, че българката прекрачва във втория кръг.

Последва обаче страхотна серия за швейцарката. Тя направи рибрейк и спечели 6 поредни гейма за 6:1.

Серията й продължи в третата част с нов пробив за 1:0. Тук Цветана отвърна, като на свой ред грабна подаването на противничката си. Но изглежда силите й стигнаха само дотук. Стигна се до нова серия за Голубич, която спечели и третия сет с 6:1, а оттам и победата в мача с 2:1.