Федерер пребори Надал, Ник Кириус пречупи Джокович

Две звездни глави паднаха тази сутрин на турнира "Мастърс 1000" в Индиън Уелс още в осминафиналите. Класиката между Роджър Федерер и Рафа Надал приключи неочаквано бързо. Испанецът беше размазан 2:6 3:6 в повторение на финала от Откритото на Австралия.

Мачът, който продължи едва 70 минути, беше №36 между двамата тенисисти. Балансът е 23-13 победи в полза на Надал, но Федерер вече има три поредни победи над големия съперник.

Съперник на Федерер в 1/4-финалите ще бъде австралиецът Ник Кириос, който пречупи в два сета 6:4, 7:6 (3) Новак Джокович. Това беше втора загуба на сърбина от австралиеца в рамките на две седмици, след като вече отстъпи пред него в Акапулко.

Кириос се очертава като най-неудобния съперник за Ноле, който и при двете си загуби не успя да запише дори сет на сметката си.

Палачът на Григор Димитров - Джак Сок, отново взе инфарктен мач. Американецът едва се измъкна срещу Малек Джазири - 4:6, 7:6 (1), 7:5. Напред продължават още Стан Вавринка и Доминик Тийм, които се справиха съответно с Нишиока и Момфис.