Владо Николов и дебютантът Скримов разбиха Англия с 3:0

Волейболните ни национали започнаха с победа участието си на олимпийските игри. Лъвовете смазаха тима на домакините от Великобритания с 3:0 гейма. Възпитаниците на Найден Найденов взеха отделните части на 18, на 20 и на 24 точки.

Срещата бе дебют за съперника на българите на Олимпийски игри. В първите две части българите нямаха проблеми с англичаните и с лекота направиха 25 точки.

Третият гейм обаче не започна добре за нашите и допуснахме разлика от 4 точки в полза на домакините от Лондон. Серия от сервизи на капитана Владо Никололов обаче върна отбора ни в гейма. В края на мача нашите отново допуснаха противниковият отбор да поведе. След сервизи на Ники Николов и страхотната блокада на олимпийския дебютант Теодор Скримов, успяхме да спечелим двубоя. Преди това Найден Найденов направи ключова смяна, като извади в третия гейм Тошко Алексиев и на негово място пусна Николай Пенчев. Така посрещането на нашите беше подсилено от 20-годишния Пенчев, който също направи серия от добри сервизи за трикольорите. В залата присъстваха около 10 000 лондончани, които подкрепиха своя отбор, но дори и освиркванията им срещу съвовете не можаха да спасят непретенциозния тим на Великобритания.

Все още обаче волейболистите ни не могат да намерят точния ритъм на игра и допускат елементарни грешки при разиграването на топката в полето. Ключови играчи като Тошко Алексиев и либерото Теди Салпаров не са във формата, в която сме свикнали да ги виждаме. Близнаците Братоеви също непоказват на 100% възможностите си. Няма я и блокадата на Виктор Йосифов, която сме свикнали да виждаме като желязна решетка за противниковия отбор. Единственият постоянен играч в тима ни остава Владо Николов, който заслужено носи тежката капитанска лента. Той и Салпаров са единствените, които в трудния период на смяна на поколенията застанаха зад младите лъвчета и поведоха отбора към най-големия спортен форум - олимпийските игри.