Труден втори кръг за българските грандове

Левски посреща отбора на Ботев(Пд) на стадион "Георги Аспарухов" в среща от 2-ия кръг на родната "А" група. Пред тима предстои първият по-сериозен тест в първенството. 

За разлика от двубоя с Черноморец, когато бургазлии предимно се защитаваха, сега отборът на Илиан Илиев ще се изправи срещу съперник, който ще се опита да го надиграе. Ботев изглежда възроден след завръщането си в "А" група и  е амбициран да запише ново силно представяне след победата с 3:0 срещу Славия в първия кръг.

Единственото, което дава предимство на Левски в днешния двубой, е домакинският фактор, въпреки че пловдивските фенове също ще имат сериозно присъствие по трибуните. Столичани ще направят само една промяна в отбрана. Отляво се завръща Орлин Старокин, който бе оставен резерва в първия кръг.

Левски ще излезе в традиционното 4-2-3-1. Гостите от Пловдив ще заложат на 4-4-1-1, като на върха на атаката ще бъде бившият футболист на "сините" Иван Цветков. 

В Левски с травми са Опоку, Даниел Димов, и Нуно Пинто. Гостите пък нямат проблеми с контузени състезатели. 

Другият роден гранд ЦСКА гостува на стадион "Лазур" в Бургас в среща от 2-ия кръг на българското първенство и ще се опита да излъже отборът на Димитър Димитров - Херо с бившия им играч Анисе Абел. Мадагаскарецът ще направи официален дебют с "червената" фланелка в "А" група. На "Лазур" обаче са решили да не дават мира на халфа, който премина скандално на Армията през зимата.

Черноморец ще играе в схема 4-5-1. Възможна е промяна в защитната линия. Дилемата е дали на десния фланг да започнеГеорги Терзиев, или младокът Венко Филипов. В средата на терена ще действат Паланков, Цонков и Балджийски, а на върха на атаката ще бъде французинът Яник Боли, който се закани да вкара гол на червените. ЦСКА ще излезе в постройка 4-2-3-1, като единствената промяна в състава на Стойчо Младенов ще бъде Анисе Абел, който изтърпя наказание. Мадагаскарецът по всяка вероятност ще играе зад изнесения напред Килиън Шеридън, а по крилата ще нападат Присо и Карачанаков. 

Капитанът Траян Дянков има здравословни проблеми, но по всяка вероятност ще е на линия за мача. Аут заради травма обаче е централният защитник Николай Николов. На Армията контузен е Костадин Стоянов.

Лудогорец приема Берое на своя "Лудогорец Арена" и се очаква да хвърли всички национали срещу старозагорци в днешния сблъсък от 2-ия кръг на "А" група. Петев гледа много сериозно на двубоя със старозагорци, които разгромиха Ботев (Вр) с 4:0 в миналия кръг. Заралии се заканиха на разградчани през седмицата и обявиха, че не се страхуват.

Лудогорец ще играе в схема 4-2-3-1, като Емил Гъргоров отново ще води атаката. Берое ще подходи предпазливо с 4-5-1, като само голаджията Георги Андонов ще е изнесен напред.

В Лудогорец контузен е Мишо Александров. В Берое с дълготрайни травми са Ваня Дзаферович и Георги Божанов.