"Титан" оставили 60 млн. дългове за новите месии на ЦСКА

Бизнесменът Лъчезар Николов – Чезари разкри, че дълговете на ЦСКА надхвърлят 60 милиона лева. Данните са на база на официалната проверка на финансовото състояние на клуба, направена от Инициативния комитет “ЦСКА Възраждане”. Чезари, който е част от комитета за спасение на ЦСКА призна тези факти при гостуването си в Актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

"Към днешната дата клубът има задължения в размер на 60 милиона лева! Това е което си признаха официално от "Титан". Сумите са за най-различни дългове. Отделно индиецът Прамод Митал има да получава 6 000 000 евро. Също така трябва да се платят и над 5 милиона лева за осигуровки на футболистите, които досега са били отлагани", обясни Чезари.

"Към този момент срещу ЦСКА са заведени 80 дела от бивши играчи, институции и частни лица", каза още той.

"Клубът умишлено е воден към фалит. Ръководството е тотално абдикирало от отбора. Новото акционерно дружество - ЦСКА Възраждане", обаче не може да придобие мажоритарния пакет акции, тъй като има различни законови спънки. Договорката с "Титан" е да вземат 50% от властта"

"Въпреки многобройните дългове и проблеми, с които е затрупан ЦСКА, това няма да ни откаже. Тази ситуация със сигурност ще ни затрудни повече в мисията, с която сме се заели, а именно, да се възроди клубът и да се изчисти името му. Аз и бизнесмените, които сме се заели с тежката задача ще направим всичко, което е по силите ни, за да се изчистят дълговете, за които се смята, че възлизат на около 80 милиона лева", добави Чезари.

Един от най-известните фенове на червените определи управлението на сегашните собственици като "некадърно". "Политиката на "Титан" е тотално сбъркана. Вместо да се взимат високоплатени чужденци, трябваше да се заложи на момчета от ДЮШ", смята Николов. "Въпреки високите задължения, "вариантът Ботев" и да се обяви фалит е неприемлив за клуб като ЦСКА. В момента единствено марката ЦСКА държи този клуб", категоричен е той.