Таню Киряков: Не гледам Олимпиадата, писнало ми е

Не гледам Олимпийските игри в Лондон, писнало ми е вече. Искам да махна всичко негативно, за да мога да взема правилното решение какво трябва да правя. Гледах само Данчо Йовчев, той е вече на 39 години, но е перфектен. Данчо е един титан. Това заяви от студиото на Нова ТВ Таню Киряков, олимпийски медалист по стрелба.

Киряков призна, че не е гледал участието на Мария Гроздева. Той я поздрави в ефира и отбеляза, че участието й не е провал, защото тя е показала качествата си на бързата стрелба, въпреки че е заминала видимо притеснена и леко изнервена. 

Това има своето обяснение. В колективните игри, ако един сбърка, петима  изваждат отбора. А тук няма как да вкараш друга Мария. Но тъй като не съм в кухнята, много съм учуден, как хора в една федерация могат да воюват със спортистите, коментира Киряков.

Той потвърди, че Мария Гроздева има проблем с ръководството във федерацията. Но тя по никакъв начин не е злоупотребила с популярността си. 

Вярно е, че нейният клуб е от двама души, но той е получил само 45 лева. Всякакви други приказки за пари са несериозни, тъй като не може по други пера да се прехвърлят пари в клубовете. Това създаваше една несигурност. Затова се обърнахме към министъра и тогава се взе решение да се прехвърлят средствата от Министерствата направо към клубовете.

Според Таню Киряков във федерацията по стрелба има сериозни нарушения и проблеми. Неговият председател Камен Шишманов заявявал, че всичко ще бъде прозрачно и коректно. Но всичко това било само на думи, до момента, когато им били отпуснати  пари. Именно тук са възникнали проблемите - средствата се отпускат Министерството на спорта и отиват целево, а се разпределят по неясни критерии и правила.