Прокоба тегне над Локо Пловдив след разстрела на Георги Илиев

Смърфовете отново останаха без собственик, а бъдещето на отбора е поставено на карта за пореден път. След убийството на Георги Илиев през 2005 г. над "Локомотив Пловдив" тегне прокоба и година след година тимът сменя собствениците си. Единствената шампионска титла на железничарите от града под тепетата се оказа кървава, както за висаджията, така и за Локо, който така и не може да си намери постоянен собственик 7 години.

Последният шеф на клуба - ценителят на фолкаджийките Коко Динев днес заяви, че няма да дава повече пари на отбора, който тази година играе в евротурнирите. Новината потвърди самият президент на смърфовете. “Край. Очаквайте декларацията, с която ще изляза в официалния сайт. Повече няма да коментирам решението си пред медиите. Единственото, което подлежи на обмисляне е дали да се ходи на реванша в Холандия”, заяви Константин Динев.

Локомотив (Пловдив) трябва да гостува на Витес на 26 юли (четвъртък) в мач-реванш от Втория квалификационен кръг на Лига Европа. В първия двубой двата тима направиха равенство 4:4 в Ловеч. По време на срещата феновете за пореден път издигнаха транспаранти срещу Коко Динев, намеквайки за уредени мачове.

През 2005 г. Локомотив спечели титлата в шампионата. Тогава имаше съмнения за купени съдии, уредени мачове и всякакви манипулации. Ултраси от противниковите отбори дори стигнаха до крайности - празнуваха убийството на Илиев и бяха на мнение, че това разстрелът му е възмездие за откупената титла на Локото и за всички грехове и престъпления на боса през годините. На 25 август 2005, пред заведението му „Буда бар“ в курорта Слънчев бряг, около 22:30, снайперист го простреля пред десетки свидетели. За убийството все още не е намерен заподозрян. Убийството е сходно с това на собственика на МГ Корпорация Илия Павлов, който стоеше зад варненския тим "Черно море".