Лудогорец победи Брага в Португалия, оглави групата си в Лига Европа

Разградчани спечелиха с 0:2 двубоя

Лудогорец спечели гостуването си на Спортинг (Брага) в двубой между двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Срещата завърши при резултат 2:0 в полза на българския отбор. Точни за победителите бяха Козмин Моци и Раул Силва, пратил топката в собствената си врата през второто полувреме. С успеха си българският шампион събра актив от седем точки, с които свали от върха в класирането на Група "С" именно Брага, разполагащ с 6 срещу името си в подреждането. Първото полувреме не започна по възможно най-добрия начин за българския тим, като още в 8-ата минута Ренан трябваше да извади топката от мрежата си. 

Ферейра прати кълбото в целта, но попадението му бе отменено заради засада. Наставникът на домакините остана безкрайно разочарован и недоволен от отсъждането, но така или иначе голът не беше признат. Акциите на състезателите на португалския тим продължаваха да притесняват "орлите", които се бяха прибрали плътно в половината си. В определени моменти от сблъсъка всички футболисти на разградчани бяха позиционирани в своето поле. 

Сгъстената защита и върналите се в задни позиции халфове на "зелените" правеха атаките на съперника почти невъзможни за завършване.
В същото време всяка контра на шампионите изглеждаше много опасна. Именно при една такава в 25-ата минута се стигна до поредния ъглов удар в полза на Лудогорец. След изпълнението му топката намери включилия се в предни позиции Моци, който с глава откри резултата - 0:1!
В 56-ата минута дойде и решителният момент в срещата, в който Лукоки напредна отляво по нападението на състава си и стреля, топката се отби в рамката на вратата на съперника, върна се в тялото на Раул Силва и влетя в мрежата за 0:2.

Футболистът на Брага не можеше да повярва на случилото се, тъй като кълбото се отдалечаваше от голлинията, но след щастливия за българския тим рикошет, попадна в целта. 

След удвояването на предимството си в мача, футболистите на Лудогорец заиграха по-спокойно, върнаха се в задни позиции и не позволиха нова промяна в резултата. Малко преди края на мача, заради бурно оспорване на съдийско решение, наставникът на португалците - Абел Ферейра бе изгонен от главния съдия.

Така Лудогорец има пълното право да се гордее с представянето си в надпреварата до момента, предвид начина, по който се представя срещу своите опоненти в груповата фаза на Лига Европа.