Криза в националния по волейбол, 4-ма без договори за работа

Радостин Стойчев разби националния тим по волейбол непосредствено преди Олимпиадата, преследвайки свои лични амбиции за власт, демонстрирайки псевдо патриотизъм. Това сподели  вече бившия капитан на тима ни Владимир Николов. 

"Той е човекът, който опитва винаги да се изказва патриот! Той жертва националния отбор на България, за някакви неясни цели - негови, които за мен са борба за власт! За мен лично! Със сигурност има хора, на които това няма да им хареса и ще започнат да ме атакуват още повече. Но, аз така го виждам. 

Ако имаше някакви проблеми, ако той наистина мислеше за българския волейбол, това, което направи, щеше да го направи сега - след Олимпиадата. Щеше да остане с отбора до Олимпиадата, да ни подготви по най-добрия начин. И да видим какво щеше да стане. Той просто не избра подходящият момент" коментира по Би Ти Ви Николов.

Той сподели, че е съгласен с много от нещата, заради които Радостин Стойчев и Матей Казийски изоставиха националите. Призна още, че има неща, които трябва да се подобрят във федерацията. Но според него все пак не всички във федерацията всички са дяволи, убеден е Владо Николов.

Проблемите във волейбол не се оказаха само български. Както вече стана ясно  кризата удари сериозно волейболните първенства в Европа, голяма част от клубовете са съкратили бюджетите си, а легионерите са още по-малко търсени.

В критична ситуация са поставени четирима от българските национали, които са без клубни отбори за новия сезон -  Николай Николов, Теодор Салпаров и близнаците Братоеви. Макар и отлично представили се на Олимпиадата в Лондон те все още нямат договор в чужбина и са пред угрозата да останат в българското първенство. Ако не успеят да се реализират извън граница, четиримата ни национали ще трябва да се примирят с неотговарящото на високата им класа българско първенство. 

Най-неприятна е ситуацията около близнаците Братоеви, които бяха пред договор с бъдещия участник в руската лига Шахтьор (Солигорск), съобщи TV7. Ръководството на Левски Волей обаче отхвърли предлаганата цена от 160 000 евро за двамата и при липса на друго предложение, те ще останат у нас, където заплата от 1000 лв. минава за висока, но не звучи нормално и сериозно за разпределител №1 от Световната лига и Олимпиадата.