Камен Алипиев закри игрите и закопа туширана България

След страхотния спектакъл на олимпийските игри и феерията от фойерверки на финала Камен Алипиев заби вдън земя цялата държава. С риск да не бъде на работа в държавната БНТ, журналистът си позволи да каже две изречения на фона на проглушителните салюти в последните минути на игрите в Лондон.  

"Благодарим ви за това, че видяхте как се правят нещата. Не всичко е Анелия, Тони Стораро и Азис". Нарочно или не, Кедъра постави изключително важния въпрос за чалгата в спорта, който умира и не дава шанс на малкото останали ентусиазирани състезатели да дишат. Въпреки майтапите, които Алипиев пуска, за да разчупи баскетболните мачове и се превърна в любимец във форумите, в които самият той пише, даде сериозна тема за размисъл какво се случва в спортното министерство и в цялата държава.

Шегаджията Алипиев се превърна в поредния "шут", който намери начин да каже на българите за пореден път, че не си заслужаваме управлението и мечтаните медали. За това вина не носи само спортният министър Свилен Нейков, който не можа да излезе от ролята си на треньор на съпругата си, а цялото правителство. Освен новата зала, гербаджиите оставиха на самотек спортистите да тренират в долнопробни съоръжения, за да получават мизерни пари докато европартньорите ни хвърлят милиони за колегите им. 

Всички скандали, които се вихрят по федерациите, така и не могат да бъдат туширани от съпруга на Руми Нейкова. Това може да се окаже пагубно за следващите игри, а радостните подвиквания на волейболния коментатор Сашо Йовков "Рио, здравей", да останат в архивите на БНТ след 4 години, когато двата ни медала от Лондон да станат безценни.