Трудно начало за сезона на Челси под ръководството на Маурисио Почетино

Снимка: Steve Daniels

Снимка: Steve Daniels

Фабрицио Романо заяви, че "не е изненадан" от това колко много се бори Челси в момента, тъй като трудният им старт под ръководството на новия мениджър Маурисио Почетино продължи с домакинската загуба с 1:0 срещу Астън Вила през изминалата седмица.

Откакто Роман Абрамович напусна клуба, стана трудна задача да бъдеш мениджър на Челси. Новата група собственици, ръководена от Тод Бойли, със сигурност е похарчила достатъчно пари, за да създаде отбор, способен да печели трофеи. Как да залагаме на мачове, особено такива на Челси, е нещо, което вълнува фенове и зрители. Но в лицето на Маурицио Почетино, Челси има мениджър, който има добри резултати в работата с млади играчи. Доказателство за това са периодите му в Саутхемптън и Тотнъм Хотспър.

Романо призова феновете на Челси да бъдат търпеливи с тази група млади играчи, които имат нужда от време за да успеят.

Трудното начало на Маурисио Почетино в Челси продължи с поражение с 1-0 у дома от Астън Вила.

“Вината не е негова, това е общата ситуация в клуба и той даде да се разбере преди мача с Вила, че това е дългосрочен проект“, заяви Романо.”

Сега Почетино ще бъде без титулярния си нападател Николас Джаксън, който получи пети жълт картон в едва шестия си мач във Висшата лига r спечели наказание за един мач.

„Все пак трябва да признаем, че те загубиха още един мач и това не е лесен момент за Челси.

Вратарят Емилиано Мартинес от Астън Вила каза пред Sky Sports:

„За нас е много важно в началото да се опитаме да запазим постоянство във Висшата лига. Трябва да бъдем по-силни, отколкото бяхме срещу Нюкасъл и Ливърпул. Мачът беше труден, но се състезавахме много добре. Опитахме се да започнем в началото с контрол на топката и защита, и когато бяхме по-силни и се справихме. След това запазихме резултата, задържахме топката и се опитахме да вкараме втори гол.„

Сините остават на 14-то място със само една победа и едва пет отбелязани гола в началните им шест мача.

Никой не е доволен от настоящата ситуация, но посланието от клуба остава същото – това е дългосрочен проект, който ще отнеме време.

Челси е най-слабо представящият се отбор в лигата в сравнение с очакванията, след като завърши без равенство в последователни мачове срещу Нотингам Форест, Борнемут и Астън Вила.

Само Бърнли и Лутън са отбелязали по-малко голове в лигата този сезон.