Григор Димитров запази 13-ото си място в ранглистата на АТП след откритото първенство на Австралия

Григор Димитров

Григор Димитров


Григор Димитров запази 13-ото си място в световната ранглиста по тенис за мъже след края на откритото първенство на Австралия. Българинът е с 2785 точки и 180 по-малко от датчанина Холгер Руне, който победи на финала на турнира в Бризбейн преди началото на надпреварата в Мелбърн, съобщава БТА.

Водещият български тенисист стигна до третия кръг на откритото първенство на Австралия, губейки от Нуно Боржеш. Португалецът се изкачи с 22 места и през тази седмица вече е 47-и.

Втора ракета на България остава Димитър Кузманов, който през миналата седмица стигна до втория кръг на турнир от сериите "Чаланджър" в Кимпер, Франция. Той е 225-и и има 44 точки повече от Адриан Андреев, който пък игра на турнир в Отини-Лувен-Ла Ньов, Белгия.

Лидер в световната ранглиста остава Новак Джокович, който обаче ще има тежка задача през следващите месеци. Сърбинът е само с 600 точки пред испанеца Карлос Алакарас, а преди турнира в Мелбърн разликата бе 2200 точки. 

Трети остава руснакът Данил Медведев, а шампионът от Мелбърн Яник Синер е четвърти. Преди началото на турнира италианецът бе с 6490 точки, а сега е само на 1545 от първото място на Спортист номер 1 на Балканите - Новак Джокович.