Президентът на ПСЖ на разпит в прокуратурата заради обвинения в корупция

Нямам какво да крия, дойдох тук, искайки да дам моите обяснения, обяви Насер ал Халаифи

Насер ал Хелаифи

Насер ал Хелаифи

Президентът на ПСЖ Насер ал Хелаифи беше разпитан в сряда от прокуратурата в Швейцария по обвиненията в корупция. През март беше образувано наказателно производство срещу катареца и бившия шеф във ФИФА Жером Валке по подозрение за подкупване на частни лица, измами, недобросъвестно управление и фалшифициране на документи, припомня "Дневник".

"Предполага се, че Жером Валке е приел неоснователно материални предимства и облаги от бизнесмен от спортния сектор във връзка с присъждането на медийни права за някои страни на световните първенства по футбол през 2018, 2022, 2026 и 2030, както и от Насер ал Хелайфи за световните първенства през 2026 и 2030 г.", съобщи прокуратурата на Швейцария на 12 октомври.

Ал Хелайфи, който освен президент на ПСЖ е и изпълнителен директор на медийната групировка BeIN Media Group, беше изслушан в Берн в продължение на няколко часа. На излизане той коментира лаконично: "Нямам какво да крия, дойдох тук, искайки да дам моите обяснения и да запозная главния прокурор. Ако той иска да ме види отново и да ме пита нещо друго, аз ще се отзова веднага", каза катарският бизнесмен.

Според френското издание "Паризиен" Ал Хелаифи е бил изслушан в присъствието на адвоката си, двама прокурори, както и адвокат на ФИФА.