Руснаци атакуват нов атрактивен пазар за покупка на имоти

Чувствителен скок в интереса проявяват  руснаци напоследък към недвижими имоти по престижното атлантическо крайбрежие в Кейптаун. Това е констатирал Рос Левин, лицензополучател на Seeff Atlantic Seaboard and City Bowl

Наскоро руски гражданин е инвестира повече от 70 милиона ранда (3,6 млн. USD) в имот във Френ по склоновете на Сигнал Хил. Също така са регистрирани запитвания от други руснаци в ценовия диапазон от 10 до 20 милиона ранда (500 000 до 1 млн. USD),“ казва Левин.
 „Руските купувачи са особено привлечени от предградията като Camps Bay, Fresnay и Waterfront“, коментира брокерът на недвижими имоти. 

Това е най-високото търсене за последните години от руски купувачи, което експертът е виждал. Според Левин те очевидно виждат имотите на атлантическото крайбрежие като добра инвестиция за тях.

Говорител на друга голяма агенция за недвижими имоти казва пред News24, запазвайки анонимност, че няколко имота в Хаут Бей, Кейптаун, наскоро са били продадени на руски граждани. Тя обаче споделя, че напоследък нейната група не получава заявки на руски.