Родената в Украйна „Мис Япония“ върна короната си след скандал

Каролина Шиино, снимка: БГНЕС

Каролина Шиино, снимка: БГНЕС

Короната на "Мис Япония" ще остане незаета тази година, след като родената в Украйна победителка се отказа от титлата заради скандал за аферата, която е имала с женен лекар.

Кандидатурата на Каролина Шиино през януари първо предизвика дебат, след като някои десничари поставиха под въпрос присъждането на титлата "Мис Япония" на натурализирана японска гражданка.

След това избухна скандал около личния ѝ живот, след като седмичното списание "Shukan Bunshun" съобщи за извънбрачната ѝ връзка - нещо, което е забранено за участничките в конкурси за красота, които се придържат към безупречно чисти морални стандарти.

Японските популярни личности в шоубизнеса, които имат извънбрачни връзки, употребяват наркотици или са замесени в шумни скандали често се оказват отхвърлени от своите фенове и работодатели.

Асоциацията "Мис Япония" заяви, че е приела молбата на Шиино да върне короната по "лични причини", и добави, че през 2024 г. няма да има "Мис Япония".

Шиино заяви, че иска " да се извини искрено" на замесените и публиката, включително на съпругата на мъжа.

В началото "не можех да говоря истината поради хаоса и страха... Извинявам се на тези, които вярваха в мен и ме подкрепяха", заяви 26-годишната красавица в Инстаграм.

Конкурсът "Мис Япония", проведен за първи път през 1950 г., се присъжда за "красота в японски стил", състояща се от "вътрешна красота, красота на външността и красота на действията", пише в уебсайта на конкурса./БГНЕС