Разнопосочни коментари след срещата на крал Чарлс със сина му Хари

Принцът на успял да постигне окончателно помирение с кралското семейство

крал Чарлз

крал Чарлз

Срещата между принц Хари и крал Чарлз, състояла се преди два дни в Кларънс хаус в Лондон, е широко анализирана по света. Някои казват, че това е положително развитие и монархът обожава по-малкия си син, но другата страна твърди, че 45-минутната среща и бързото завръщане на принца в Америка говорят много.

Има признаци, че Чарлз III е бил трогнат от изненадващото посещение на Хари, който пристигнал в Лондон без покана. Но има и истории, че пристигането му е причинило известно безпокойство.

„Честно казано, кралят не беше доволен от стореното, което му беше сервирано от неговия емоционален, но добронамерен син“, пише Daily Mail. Чарлз, който се бори с рак, се нуждае от малко спокойствие и тишина и планираше да замине за Норфолк рано във вторник, но посещението на Хари промени плановете. Източници казаха, че кралят нервно „чукал“, докато чакал сина му да се върне в мирния Сандригам.

За мнозина е изненадващо, че Хари не е отседнал в Кларънс Хаус в Лондон или друга кралска резиденция. Той взел решението да дойде във Великобритания внезапно и прекарал нощта в хотел в центъра на столицата. На Хари било казано да не се надява на окончателно помирение.

Малко след срещата със сина си Чарлз се отправя към желаната дестинация със съпругата си Камила. Само двамата знаят за какво са си казали, но 45-те или 30-те минути на срещата, както съобщава Mirror, едва ли са достатъчни за тема, различна от най-необходимата - здравето на монарха.

Колумнистът на Daily Mail Робърт Джобсън посочва, че Хари е причинил много семейни скандали: „Въпреки това, принцът трябва да отдели известно време, за да обмисли стреса, който е причинил на кралската особа, особено когато за първи път Чарлз се справяше със загубата на баща си принц Филип и покойната му майка кралица. Това импровизирано посещение послужи като тъжно напомняне за продължаващия разрив в семейството, бреме, което Чарлз не може да си позволи сега. Има и въпроса за доверието или липсата му. Принцът е в такова положение, че семейството му няма доверие и това е неизбежно.

Въпреки това, смята се, че Чарлз ще продължи да се опитва да възстанови връзката с по-малкия си син. „Неговата щедрост няма граници, дори ако усилията му изглеждат неуспешни“, пише британският вестник и посочва: „Може би Хари започва да вижда по-ясно: неговият баща е само човешко същество, в крайна сметка човек, който винаги е бил със сина си и който няма да бъде около него завинаги".

Робърт Джобсън посочва, че ключът към разрешаването на отношенията между Хари и Уилям е в ръцете на по-големия брат, макар мнозина да смятат, че помирението е невъзможно. /БГНЕС